Tratamente sub microscop

Tratamente sub microscopTratamente sub microscop

Realizarea unui tratament dentar de calitate presupune pe langa experienta si profesionalismul echipei medicale, folosirea aparatelor si a instrumentelor performante. Cabinetul nostru Dr.Magyari Adriana si Dr.Magyari Robert a ales sa isi completeze colectia de aparate stomatologice de ultima generatie cu Microscopul dentar Carl Zeiss,OPMI Pico.

Microscopul a inceput sa fie folosit in medicina inca din secolul 19, iar in ultimile decenii evolutia tehnologiei a determinat producerea unor microscoape cu performante remarcabile, fara de care multe ramuri ale medicinei (cum ar fi chirurgia) ar fi de neconceput in zilele noastre. In ultimii ani s-a creionat o noua directie – aceea a specializarii microscopului. Adaptandu-se nevoilor specifice anumitor ramuri ale medicinei, s-au creat microscoape pentru neurochirurgie, microscoape pentru chirurgie plastica si reparatorie, pentru ORL etc., aceasta specializare permitand obtinerea unor rezultate mult mai bune. Dupa ani de cercetari, Laboratoarele Carl Zeiss au lansat Microscopul dentar OPMI picocreat special pentru nevoile medicilor stomatologi.

Microscopul poate fi utilizat in aproape toate procedurile stomatologice, dar indicatia de electie este endodontia (tratamentele de canal). Marirea si iluminarea imaginii dintilor creeaza premisele pentru un tratament dentar de exceptie. Performantele optice remarcabile ofera posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la microscop este marita si foarte clara. Calitatea deosebita a imaginii se datoreaza  iluminarii coaxiale (sursa de lumina este orientata pe aceeasi directie pe care priveste medicul si nu se formeaza umbra), dar si redarii cu fidelitate a culorilor. Vizualizarea celor mai fine detalii este foarte importanta pentru diagnostic si pentru tratament.

Cu ajutorul camerei video incorporate, imaginile surprinse de microscop sunt redate pe monitor si pacientul isi poate vedea proprii dinti la dimensiuni marite, comunicarea medic-pacient  fiind in acest fel mult imbunatatita.

Printre avantajele remarcabile pe care le ofera microscopul dentar se numara:

Pentru endodontie(tratamente de canal):• identificarea canalelor suplimentare • identificarea orificiilor de intrare in canale • identificarea si tratarea canalelor calcificate • refacerea tratamentelor de canal incorecte • identificarea perforatiilor radiculare si sigilarea acestora • vizualizarea si indepartarea acelor rupte din canale • detectarea fracturilor radiculare

Pentru implantele dentare:• verificarea conturului gingival si facilitarea procedurilor de sinus lift

Pentru chirurgia orala:• posibilitatea de a face incizii de mici dimensiuni ,de a realiza suturi foarte fine, ceea ce duce la o vindecare mai rapida si la dureri postoperatorii mai reduse

Pentru parodontologie:• indepartarea in totalitate a tesutului necrotic in timpul operatiilor cu lambou

Pentru terapie:• verificarea indepartarii in totalitate a dentinei alterate • verficarea adaptarii marginale a obturatiilor

Pentru protetica:• verificarea preparatiilor • verificarea adaptarii marginale a lucrarilor dentare

Practic microscopul dentar are aplicabilitate in toate ramurile stomatologiei. Folosirea corecta a acestuia, de catre medici stomatologi pregatiti profesional sa lucreze cu acest instrument de mare precizie poate conduce la obtinerea unor rezultate la nivel de excelenta. Existenta microscopului endodontic in portofoliul cabinetului nostru constituie inca o premisa pentru realizarea tratamentelor dentare de cea mai buna calitate. Pacientii cabinetului Dr.Magyari au astfel posibilitatea de a beneficia de tehnici stomatologice care realizate sub microscop permit obtinerea unor rezultate foarte bune, imposibil de realizat cu tehnici clasice.